Non-Stop


 Reisierius Jaume Collet-Serra Vaidina Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery, Anson Mount

2014, JAV, 106 min. 

 

 Veiksmo filmas. iame filme domiausia yra amerikieipastanga reabilituoti arabų įvaizdkine, kur, tiesa, patys ir sugadino. Situacija tokia: kakas ruoiasi susprogdinti lktuv, jame sdi vyras su barzda ir atitinkamu galvos apdangalu, taiau nvienas mogus jo niekuo netaria, o jis pats yra visiems padedantis gydytojas. Scenaristo sumanymas parodyti gerarabą šiai tautai istorikai nepalankiame kontekste – prskas ir net labiau įžeidiantis nei atkaklus arabo, kaip teroristo, vaizdis visuose kituose filmuose. 

Kaip galima suprasti, blogiukai iame filme yra visai kiti mons. Kadangi jo irti neverta, galima pasakyti, jog „Non-stop“ nusikaltlimotyvai paaikja filmo pabaigoje ir yra tokie netikinami, kad visas filmas tampa lykščia mgjo apgaule. 

Taiau, tiessakant, nereikia nfilmo pabaigos. Jau nuo pat pirmkadr, kai matome LiamNeesonpilantalkoholį į kavos puodel, suprantame, kad matysime tai, kesame mat, o netrukus, kai jis engia lktuvir ten sutinka tuntaktorinio taip ir nepabaigusi pusamipiliei, – kad tai bus dar ir blogesnviso to versija. 

Liamas Neesonas filme vaidina policinink, kuris apsimeta paprastu keleiviu ir „jeigu k“ imasi iniciatyvos. inoma, atvejis „jeigu ką" vyksta. Pagrindinis veikjas yra mtomas ir blakomas, su juo aidiama kaip su lle, galgale visas pasaulis ir lktuvo keleiviai pradeda galvoti, kad btent jis, o ne kas kitas yra teroristas. Taiau jis vis tiek siekia grio, nes gris yra atkaklus ir nepaiso jokių sunkum

Galgale jam pavyksta igelbti lktuv(ir beveik visus keleivius), iplauti savo mundur, o pabaigoje jis geria kavapgaubtas pledu, aplink vainjant greitosios pagalbos automobiliams. Panaiai baigiasi „Titanikas“ ir dar madaug 578 filmai. 

Tiesa, juostoje yra vienas geras sumanymas. Lktuvas, kaip jam priklauso pagal scenarij, staiga pakeiia aukt. Jam tai padarius objektai (o kartu ir mons) pakyla or(fizika) lktuvo sienatvilgiu. tai vieno tokio lktuvo judesio metu virun pakyla ginklas ir L. Neesonas jpagavs audo. Trys keturios sekunds specialijefekttriumfo ir momentinio malonumo irovui. is kadras yra ant filmo DVD virelio.