Nesunaikinami 3
(The Expendables 3)

Limonadas vaikams


Reisierius Patrick Hughes

Scenarijaus autoriai Sylvester Stallone, Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt

Operatorius Peter Menzias Jr. Vaidina Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Jason Statham, Wesley Snipes, Mel Gibson, Dolph Lundgren

2014, JAV, 126 min. Platintojas Lietuvoje Garspasaulio raai 


 

Senais laikais, kai limonadas Lietuvoje tarp pradinukdar buvo vertinamas kaip prabangos prek, iburlimetu smagiausia pramoga bdavo maiyti skirtingus grimus ir gaminti vairius kokteilius. Iragavus visatskirai, paprasiausiai nebebdavo kas veikti. iburlis kulminacijpasiekdavo vienon stiklinn sumaiius visus limonadus. 

Toks kokteilis ir yra „Nesunaikinami 3“ (re. Patrick Hughes). Garsiausios veiksmo filmų žvaigds viename filme daro tai, kanksiau darydavo skirtinguose filmuose po vien. tai ia slypi visa io filmo vert, kitaip tai bt„tik dar vienas veiksmo filmas“, koks, iaip ar taip, jis ir yra.

„Nesunaikinam“ serijos sumanytojas Sylvesteris Stallone jau treikartbandsukurti tai, kjis pats vadina „visikai vyriku filmu“. Vyriku primityviausia prasme. Ir ities, pirmuose dviejuose „Nesunaikinamuose“ nebuvo nei abejoni, nei atseit gilijausm, nei kakokimeniniviražų. Vyrai daužė vieni kitiems snukius, nesaikingai audir atliko spdingus triukus savo knais ir pasitelkdami skraidanias bei eme judanias transporto priemones.

To irovai laukir šį kart, taiau buvs boksininkas nusprend, kad treiojoje dalyje tarp sprogimturtatsirasti vietos ir jausmams. Be abejo, klydo. Tas pusvalandis, kai Stallone’s personaas Barnis dramatikai vaiposi demonstruodamas jausmus, atsisakydamas dirbti su savo senja komanda ibaims, kad ie us, atrodo komikai. Ilgi irinivyrplanai, nemirksinios akys, begalins pastangos perteikti pykt, dramatiki komandos atjimai ir išėjimai, abejingumo kauks. Vergs Izauros drama raumeninguose knuose. Trko tik aaros. Visa tai „vyrreikal“ pavertgliia mase, kurioje strigo visas irovvyrikumas.

Ir jei ne Antonio Banderaso personaas – aistringas, impulsyvus, nekus, nejudti negalintis, udyti troktantis, be galo temperamentingas, – visa io filmo jga btvirtusi vjyje ipurentomis blondino Dolpho Lundgreno garbanomis. O atmintyje bilikusios tik pradioje spdingai blizgjusios avingai šėtonikos Wesley Snipeso akys.

Suaugusiam mogui iame filme yra skirta maiau scennei „Ledynmeiuose“ ir „rekuose“. Animacinifilmkrjai ino, jog kiekviename filme vaikams turi bti tokiuuominir nuorod, kurias suprasttik suaugusieji. Kad ttis turtprieastpasiirti  mamą žebenkties vilgsniu, tarsi btvaikams neinomo smokslo bendrininkas. Galgale jame nra to, ko tokio kino gerbjai ir laukia iš šio filmo – nostalgijos, nuorodų į praeities juostas.

Kyla spdis, kad Stallone, prieingai nei buvo suma- nyta pradioje, nusprendatskirti „Nesunaikinamus“ nuo 9–10-ojo deimtmeio veiksmo filmų šleifo ir sukurti kakatskiro ir autentiko XXI amiaus stiliumi. Taip filmas prarado pagrind, tapo skystu ir prastu limonadu. Pagyvens veiksmo filmveteranas pasijauia it modernioje smlio dėžėje, kurioje jam nebra kveikti.